KRÉM Z TYGŘÍCH OŘECHŮ S KOKOSEM BIO 140G

Neohodnoceno
 
Novinka
 
  • 1 z 2

Chutná a vypadá jako oříškové, ale žádný ořech neobsahuje. Základní ingrediencí jsou hlízy šáchoru jedlého neboli tygří ořechy. Přirozeně sladká chuť bez přidaného cukru.

Dostupnost Skladem
139 Kč    
Kód produktu H00231
Značka NATU
Kategorie BIOPOTRAVINY
 

Tygří ořechy znali lidé již ve starověkém Egyptě. Oblíbili si je díky jejich výživovým benefitům. Byli dokonce součástí posmrtné výbavy faraonů. V současné době se s nimi čím dál častěji setkáváme na pultech obchodů se zdravou výživu. Velké popularitě se těší ve Španělsku, kde se z nich připravuje nápoj Horchata de Chufa.

Jedinečná sladká chuť s tóny mandlí a kokosu vám bude připomínat vanilkové rohlíčky. A i přes jeho výrazně sladkou chuť v něm nenajdete ani špetku přidaného cukru nebo sladidla.  A čím je tento ořechový krém jedinečný? Mohou si ho dopřát i lidé trpící alergií na ořechy. Ano, čtete správně! Tygří ořechy nejsou vlastně v pravém slova smyslu ořechy, ale hlízy rostliny šáchoru jedlého. Rostlina vytváří pod zemí olejnaté hlízy o velikosti 1–2 cm, které mají příjemně nasládlou ořechovou chuť. Na první pohled připomínají hlízy větší seschlý oříšek a odtud je i odvozen název tygří ořechy nebo zemní mandle.

Tygří ořechy jsou bohaté na vlákninu. Nutričně výživné máslo si můžete vychutnat samostatně nebo přidat do kaší, müsli, jogurtů, smoothie, na lívance nebo do těsta na pečení.

 

Výhody

  • BIO kvalita
  • vhodný i pro lidi trpící alergií na ořechy
  • bez přidaného cukru
  • vysoký obsah vlákniny
  • vegan friendly

VÝŽIVOVÉ HODNOTY 

Energetická hodnota 2456 kJ / 592 kcal
Tuky 47 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 32 g
Sacharidy 36 g
- z toho cukry 13 g
Vláknina 8,6 g
Bílkoviny 3 g
Sůl 0,1 g

 

SLOŽENÍ

70% BIO hlízy šáchoru jedlého (Cyperus esculentus), 30% BIO kokosový olej.

 

SKLADOVÁNÍ

Másla chutnají nejlépe, když je skladujete při pokojové teplotě. Jelikož nejsou použity emulgátory ani palmový olej, NATU másla v chladu tuhnou a na povrchu se případně může udělat tuková vrstva (zejména v zimním období při velkých teplotních rozdílech), případně i tukové skvrnky uvnitř. Ale nebojte se, jedná se o přirozený jev – tuk z oříšků, a není to na závadu produktu! Máslo můžete kdykoli rozehřát a vychutnat si jeho lahodnou chuť. Stačí jej dát do blízkosti topení nebo jiného tepelného zdroje a dobře promíchat.

POUŽITÍ

Zamíchejte lžičku oříškového másla do horké cereální kaše a ihned se krásně rozpustí.

BALENÍ

140 g