Prémiové mandle z Itálie tvoří základ přirozeně bezlepkové mandlové mouky. Má lehce nasládlou chuť a je výborným zdrojem bílkovin. Vhodná pro sladké pečení, do dortů a do dezertů.
Detailní popis produktu
NATU mandlová mouka vyrobená z loupaných mandlí má jemnou konzistenci a sladkou chuť. Na její výrobu byly použity prémiové mandle z Itálie. Mandlová mouka je jednou z nejoblíbenějších ingrediencí bezlepkového pečení. Upečte si z ní koláč nebo neodolatelný dort. Nedají na ní dopustit ani cukráři, tvoří základní surovinu pro výrobu vyhlášených francouzských makronek.
Mandlová mouka obsahuje rostlinné bílkoviny a je bohatá na vlákninu a tuky, zejména nenasycené. Díky kvalitním nutričním vlastnostem se skvěle hodí i pro paleo nebo low carb stravování. Pro její přirozenou bezlepkovost je oblíbená i u celiaků.
Použití:
V receptech můžete nahradit část běžné mouky za mandlovou, případně použít výhradně ji. Mandlová mouka je vhodná zejména pro sladké pečení - do zákusků, dortů nebo cukroví. Vyrobit z ní můžete i mandlové mléko nebo domácí marcipán.
Země původu: Itálie