Od 16.2.2024 do 29.2.2024 nebudeme expedovať objednávky.

MOUKA Z TYGŘÍCH OŘECHŮ BIO 500G

Neohodnoceno

Přirozeně bezlepková mouka z tygřích ořechů je bohatá na vlákninu a minerály fosfor a draslík. Jídla obohatí nejen nutričně, ale dodá jim i lehce ořechový nádech. Vhodná na pečení dezertů, chleba nebo domácího müsli.

Položka byla vyprodána…
259 Kč
Dostupnost: Momentálně nedostupné
Kód: H00226
MOUKA Z TYGŘÍCH OŘECHŮ BIO 500G
Neohodnoceno
mouka z tygrich orechu bio 500 g
Novinka

Detailní popis produktu

  • BIO kvalita
  • bohatá na minerální látky
  • vysoký obsah vlákniny
  • vhodná pro lidi trpící intolerancí na lepek a ořechy

 

Mouka z tygřích ořechů je netradiční bezlepková alternativa ke klasickým moukám. Kromě celiaků si ji mohou dopřát i lidé trpící alergií na skořápkové plody. Tygří ořechy totiž nejsou v pravém slova smyslu ořechy, ale hlízy rostliny Šáchoru jedlého. Rostlina vytváří pod zemí olejnaté hlízy o velikosti 1–2 cm, které mají příjemně nasládlou ořechovou chuť. Na první pohled připomínají hlízy větší seschlý oříšek a odtud je i odvozen název tygří ořechy nebo zemní mandle.

Mouka z tygřích ořechů má jemnou sladkou chuť. Bohatá je nejen na vlákninu, ale zejména na minerály fosfor a draslík a vitamín E. 

Tygří ořechy znali lidé již ve starověkém Egyptě. Oblíbili si je díky jejich výživovým benefitům. Byli dokonce součástí posmrtné výbavy faraonů. V současné době se s nimi čím dál častěji setkáváme na pultech obchodů se zdravou výživu. Velké popularitě se těší ve Španělsku, kde se z nich připravuje nápoj Horchata de Chufa.


SLOŽENÍ

tygří ořechy (šáchor jedlý)*. *z ekologického zemědělství 

Země původu: Niger 

VÝŽIVOVÉ HODNOTY

Energetická hodnota 1959 kJ/468 kcal
Tuky 25 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 5,3 g
Sacharidy 48 g
- z toho cukry 21 g
Vláknina 14 g
Bílkoviny 4,6 g
Sůl 0,08 g
Vitamin E 5,1 mg (42,5% RHP)
Draslík Draslík 910 mg (45,5% RHP)
Fosfor Fosfor 230 mg (32,9% RHP)
Železo Železo 2,8 mg (20% RHP)

 

POUŽITÍ

Nutričně výživnou mouku můžete použít na pečení, na přípravu kaší nebo zahuštění pokrmů.