Od 1.7.2024 do 31.8.2024 nebudeme expedovať objednávky.

KOLAGEN HYDROLYZOVANÝ, BEZ PŘÍCHUTI, 20 SÁČKŮ Á 12 G, 240 G

Neohodnoceno

Kolagen (colagen hydrolyzát) je dobře rozpustný kvůli dražší formě hydrolyzace. Jedná se o bioaktivní produkt obsahující až 90% proteinů. Podporuje rychlý růst buněk produkujících kloubní maz. Nepění, nevytváří hrudky a kousky a je zcela bez chuti a zápachu.

419 Kč
Dostupnost: Skladem
Kód: 5717
KOLAGEN HYDROLYZOVANÝ, BEZ PŘÍCHUTI, 20 SÁČKŮ Á 12 G, 240 G
Neohodnoceno
kolagen hydrolyzovany bez prichuti 20 sacku a 12 g 240 g
Novinka

Detailní popis produktu

Hydrolyzovaný kolagen je jedinečná kombinace aminokyselin v koncentrovaných úrovních, která podporuje rychlou opětovnou tvorbu krevních buněk pro obnovu tkáně.

Jedná se o nízkomolekulární proteiny snadno stravitelné do 30 minut po požití. Netuhne, protože byl hydrolyzován pro rychlou asimilaci a lepší hydrataci pojivové tkáně. Rozpustí se i ve studené vodě. Jedná se o doplněk stravy.

Přirozená schopnost těla opravit podpůrné pojivové tkáně (kosti, šlachy, vazy, chrupavky, kůži, vlasy a nehty) klesá po dosažení věkové hranice 25 let.Kolagen v želatině poskytuje dostatečné množství aminokyselin, jako je glycin, lysin,olin, které jsou speciálně zapotřebí pro obnovu pojivových tkání a napomáhají regulovat funkci buněk.

Pro koho je určen hydrolyzovaný kolagen? Osteropoza

  • pro sportovce se silnou zátěží - nabírání svalů (Arginin), regenerace, kardiovaskulární výkonost
  • pro pacienty s osteoporózou a artritidou
  • pro pacienty s nadváhou (pomáhá tlumit apetit a poskytuje tělu proteiny)
  • pro všechny, kteří chtějí být zdraví a aktivní (kolagen tvoří až 65% proteinu v našem těle)

Hydrolyzovaný kolagen je ideální pro sportovce, protože je zpracováván s využitím proteolytických enzymů pro lepší vstřebatelnost a dostupnost produktu pro vaše tělo.

Pozor na produkty, které jsou štěpeny za přístupu tepla a kyselin.

Kolagen má svoje opodstatnění ve spojení s produkty SYSADOA. Správná forma obsahuje peptidy s krátkým řetězcem při specifické molekulové hmotnosti.

Poznámky ke kvalitě a užívání

Na kolagen se nedíváme primárně jako na zdroj bílkovin, ale jde o štěpy peptidů, které při správné aplikaci (pijeme před jídlem, nebo mezi jídly s odstupem 1-2 hodiny) mají účinky při výživě pojivových tkání.

Proto je důležitá kvalita a garantovaný obsah peptidů a vyvážený obsah soli a sodíku bez velké zátěže pro ledviny.

Kolagen obsahuje vysoký obsah aminokyselin (až 92%), proto dbejte na správnou aplikaci ať nemáte zbytečně zvýšený obsah aminokyselin za den. Dolní hranice 1g na kg váhy.

Marketingová snaha odlišit kolageny v případě různých tvrzení, že nejlepší kolagen je ten a ten a zaručeně z tohoto zdroje, jsou pokusem jak odlišit produkt od konkurence.

Produkty s elastinem, protokolagenem a dalšími marketingovými kombinacemi jsou na diskutabilní úrovni. Tělo musí tyto molekuly navíc stejně natrávit. Přirozená molekula kolagenu má až 1500 aminokyselin, proto není jednoduché ji rozložit a správně vstřebat, nemluvě o elastinu nebo protokolagenu.  

Správná hydrolýza, kvalita a čistota je zárukou obsahu izolovaných štěpů peptidů.

Nebavíme se zde o kolagenech pharma průmyslu aplikovaných injekčně nebo per-oralně ze specifických patentů. Proto, když čtete nějakou studii je potřeba rozklíčovat jaký kolagen byl použit, druh aplikace a z toho lze vydedukovat o co se jedná. Tyto kolageny si pharma firmy bedlivě střeží, aktuální patent je třeba od firmy BASF. 

Zdroj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23949208

Jak pomáhá kolagen ve vašem těle?

KloubyPohyb je důležitý, ale vystavuje klouby opotřebení. Obzvlášť při náročném sportu nebo běhu na nevhodných površích, kde může docházet k zatížení chrupavek až několik set kilogramů na 1 cm2.

Hydrolyzovaný kolagen od Great Lakes je stejný kolagen, který se přirozeně vyskytuje v kostech, kůži a chrupavkách. Jedná se o bioaktivní produkt obsahující až 92% proteinů. 

Podporuje rychlý růst buněk produkujících kloubní maz (snižuje tření kloubních ploch a zvyšuje přilnavost jednotlivých částí) pak následuje obnova tkáně.

Hydrolyzovaný kolagen od Great Lakes má certifikaci Kosher. Jedná se o zcela čistý produkt dobře rozpustný kvůli dražší formě hydrolyzace. Pochází od kvalitních volně se pasoucích zvířat z Jižní Ameriky.

Kolagen je získáván z kůže, pojivových tkání a také z kostí. Zcela bez lepku. Nepění, nevytváří hrudky a kousky a je zcela bez chuti a zápachu.

Charakteristika a výhody Great Lakes hydrolyzovaného kolagenu

  • rozpustný ve studené vodě
  • obsahuje čistý přírodní protein
  • protein s nízkou molekulovou hmotností, který je rychle absorbován v zažívacím traktu do 30 minut
  • certifikace Košer
  • Obsahuje přírodní kolagen pro podporu kloubů
  • Bezlepkový
  • Bez Glutamanu sodného (hojně používané dochucovadlo); neobsahuje ani volný glutamát z hydrolyzátu
  • GMO free
  • v průběhu výroby nebo jako hotový výrobek nebyl zpracován s ozářením

Kolagen je připravován v souladu s vysokými standardy instituce The United States Pharmacopeial Convention.

Great Lakes má následující certifikace: brazilsky chov krav

Kosher - Pareve, bezlepkové, neobsahují MSG, non-GMO, certifikované Keto, Paleo, ověřené bez glyfosátu, přírodní a kompatibilní s USP/NF, FDA certifikát kvality a SQF certifikováno na úrovni Global Food Safety Initiative (GFSI).

Kolagen a produkty želatiny Great Lakes Gelatin pocházejí z dobytka v Argentině a Brazílii. Jsou chovány na pastvinách a krmeny trávou na základě standardů American Grassfed Association a pokynů pro dobré životní podmínky zvířat. Produkce vylučuje použití růstových hormonů, antibiotik a steroidů, což je v souladu s potravinovou a zemědělskou legislativou v Argentině a Brazílii.

Společnost Great Lakes Gelatin® se zavázala monitorovat vznikající postupy a výzkum v oblasti dobrých životních podmínek zvířat a standardech chovu s ohledem na bezpečnost a kvalitu.

Co je to kolagen a proč je důležitý?

Kolagen je nejrozšířenější protein, tvoří až 65% z celého obsahu proteinu v našem těle (v srdci, plicích, cévách, kůži, svalech, vlasech, kostech, kloubech, nehtech, prostatě, krevních buňkách, játrech,...). Kolagen se skládá až z 1500 aminokyselin. 

Pomoc při chronických onemocnění

  • osteoporóza
  • vysoký krevní tlak
  • artritida
  • inkontinence
  • obezita
  • chronická únava
  • mělké dýchání
  • autoimunitní onemocnění
  • kožní problémy
  • problémy s kvalitou nehtů (štípání)
  • remineralizace kostí

Co se stane, když máme nedostatek kolagenu?

Nedostatek způsobuje nestabilitu orgánů a podílí se na jejich abnormální funkčnosti a slabostech. Jedná se o degenerativní proces (srdce a prostata se může zvětšit; u ostatních orgánů dojde k oslabení, kůže je slabší a náchylnější k vráskám), projevem nedostatku je nízká elasticita kloubů, vlasy ztrácí svoji bohatost a pružnost.

Proč dochází k redukci produkce kolagenu? Podílí se na tom celá řada změn v organismu. Nejčastěji hormonální změny, drogy, alkohol, junk food, CUKR, užívání hydrogenovaných olejů (margaríny), radiace, fluor, nadbytek slunečního záření, dehydratace, stres a nedostatek esenciálních látek v jídle.

Proč je důležitá správná hydrolyzace kolagenu?

Běžný kolagen, který se nachází v jídle nebo v doplňcích stravy je velmi komplexní molekulou, která se obtížně tráví. Trávení kolagenu není nikdy naprosto efektivní (molekula obsahuje až 1500 aminokyselin).

Hydrolyzovaný kolagen je ideální forma bioaktivního proteinu a peptidů o nízké molekulové hmotnosti. Výsledkem je o mnoho lepší vstřebatelnost pro organismus. Proto je důležitá vysoká kvalita procesu výroby a výběru samotného produktu (83% protein, 15% voda, 2% minerálů).

Hydrolyzovaný kolagen je výsledkem rozdělení peptidů = hydrolýza

Nejlepší forma hydrolyzace

Pro nejefektivnější metodu štěpení kolagenu se využívají tzv. proteolytické enzymy, které efektivně štěpí proteiny. Není zapotřebí tepla ani kyselin.

Hydrolyzovaný kolagen je šťěpen v rámci 6 hodin (správná délka pro optimální štěpení) a hydrolýza produkuje velmi malé peptidy (3000 daltonů - POZOR méně pod tuto hranici neznamená lépe) - velmi bio kompatibilního kolagenu.

Mnoho výrobců ignoruje tento způsob štěpení, protože je náročný na čas a relativně drahý.

Kvalita kolagenové želatiny pro lepší vstřebatelnost

Kvalita želatiny se posuzuje podle velikosti molekul. Nízká kvalita obsahuje opravdu velké molekuly (150 000 daltonů). Čím nižší hodnota v daltonech tím větší biodostupnost pro tělo. Nejkvalitnější želatina se používá v nemocnicích jako
náhrada krevní plasmy. Želatina, která má molekulovou hmotnost okolo 3000 daltonů má neutrální chuť a věřte, že to poznáte.

Běžné doplňky stravy, které neprocházejí důkladnou hydrolýzou, mají nízkou hodnotu pro vaše tělo. Důležitá je nízká molekulová hmotnost kolagenu a využití dražších ingrediencí pro dosažení optimální bio dostupnosti.

Vstřebatelnost hraje zásadní roli při obnově tkání a kůže. Kůže se skládá hlavně z kolagenu a obsahuje specifické aminokyseliny (Glycin, Prolin, Hydroprolin a Alanin). Jak stárneme produkce klagenu klesá a kůže není tak pružná jak bývala. Důsledkem je i chudá strava na právě tyto esenciální aminokyseliny.

Existuje mnoho studií, které uvádí rapidní zlepšení kvality, hydratace a pružnosti kůže, při dvou měsíčním užívání kolagenu.

Upozornění:
Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Produkt nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék a není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. Účelem informací zde uvedených není zvýšení spotřeby a výdeje produktů. Nevybízíme vás k nevhodnému, nestřídmému nebo neopodstatněnému užívání produktů. Vždy si pečlivě prostudujte příbalový leták, účinné látky a použítí produktů konzultujte s lékařem nebo lékárníkem.